Camera de Comerț și Industrie Brașov

Împreună pentru afaceri de succes

Acte normative cu impact asupra activității C.C.I. Brașov și a membrilor acesteia 20.03.2024 – 27.03.2024

Acte normative cu impact asupra activității C.C.I. Brașov și a membrilor acesteia 20.03.2024 – 27.03.2024 1934 1446


Publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I în intervalul 20.03.2024 – 27.03.2024

● Ordin nr. 371 emis de A.N.A.F. pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.021/2021 privind competenţa de administrare a obligaţiilor fiscale datorate de persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere (M.O. nr. 242/21.03.2024)
 
●  Ordin nr. 715C emis de M.J. pentru aprobarea Instrucțiunilor privind modul de încasare și plată a taxelor prevăzute de Legea nr. 297/2018 privind publicitatea mobiliară.(M.O. nr. 263/27.03.2024).

Întocmit, Consilier juridic, Alina Groșanu

Contact

Alina Groșanu – Director Departament Juridic Arbitraj Resurse Umane

PROGRAMUL NAȚIONAL PENTRU DEZVOLTAREA PRODUCȚIEI INTERNE DE PRODUSE ȘI MATERIALE DE CONSTRUCȚII CONSTRUCTPLUS

PROGRAMUL NAȚIONAL PENTRU DEZVOLTAREA PRODUCȚIEI INTERNE DE PRODUSE ȘI MATERIALE DE CONSTRUCȚII CONSTRUCTPLUS 1305 978


Camera de Comerț și Industrie Brașov informează că, începând cu data de 08 aprilie 2024, se dă startul perioadei în care se pot depune cereri de finanțare în cadrul programului CONSTRUCTPLUS, iar această oportunitate va fi disponibilă până la data de 08 mai 2024. Durata totală a sesiunii este de 30 de zile calendaristice.

Scopul programului:

Scopul acestui program constă în acordarea sprijinului financiar pentru investițiile private destinate înființării sau extinderii capacităților de producție în domeniul produselor și materialelor de construcție. Acest program are caracter multianual, acoperind perioada de implementare 2023-2026.

Beneficiarii programului:

Pot beneficia de acest program atât întreprinderile nou-înființate cât și cele aflate în activitate, indiferent de mărime, fie că sunt IMM-uri sau întreprinderi mari, cu personalitate juridică. Acestea trebuie să fie înregistrate în scop fiscal conform Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu toate modificările și completările ulterioare.

Cheltuieli eligibile:

Cheltuielile eligibile includ costurile asociate cu realizarea sau achiziționarea, după caz, a activelor corporale și necorporale, precum și cheltuielile legate de închirierea construcțiilor, terenurilor, instalațiilor sau utilajelor, care sunt calculate fără taxa pe valoarea adăugată.

Activele care pot fi incluse sau excluse din planul de investiții trebuie să fie deținute exclusiv de beneficiarul programului în timpul implementării și menținerii investiției, cu excepția construcțiilor și terenurilor care sunt închiriate.

Valoarea achiziției terenului nu trebuie să depășească 10% din valoarea totală a investiției.

Bugetul:

Bugetul total alocat Programului este de 596 milioane euro pentru toată perioada de implementare, defalcate astfel:

  • Credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanțare pe perioada 2023 – 2026;
  • Credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2024 – 2029.
  • Bugetul alocat pentru anul 2024 este de aproximativ 149 milioane euro.
  • Se încurajează investiții între 5 milioane euro și peste 40 milioane euro cu cofinanțare între 40 și 60%

Camera de Comerț si Industrie Brașov, prin Departamentul de Consultantă format dintr-o echipă de specialiști cu o experiență de peste 20 ani, oferă servicii de consultanță și asistență societăților interesate în scopul identificării celei mai potrivite surse de finantare, luând în considerare programele de actualitate și domeniul de interes al clientului.


Persoana de contact:
Attila Szekely | Director Departamentul de Consultanță
E-mail : attila.szekely@ccibv.ro
Telefon 0268 547 084

Concert extraordinar Bogdan Ota

Concert extraordinar Bogdan Ota 354 200
Ocean Jobs InternationalRecruitment and placement staff on board of cruise lines susține excelența și vă invită la concertul extraordinar Bogdan Ota, lansare de album “Chronos – The Master of Time”.

Pianistul și compozitorul Bogdan Ota este artistul roman cu una din cele mai spectaculoase evoluții naționale și internaționale. Un nume sonor în industria muzicală contemporană, Bogdan a vandut peste 30.000 de albume și a concertat în Europa, Australia și Statele Unite ale Americii.

Artistul a lansat al treilea său album intitulat BLISS in Las Vegas printr-un concert la Hilton Lake Las Vegas alături de Henderson Symphonic Orchestra unde s-a bucurat de o sala arhiplina, concert la care s-a prezentat și Celine
Dion in public sa-l asculte. Artista nu este singura vedeta internațională care a călcat pragul sălii de spectacol la concertele lui Bogdan. Printre VIP-urile americane cărora Bogdan le-a cântat se număra si fostul primar al New Yorkului Rudy Giuliani, dr. Miriam si Sheldon Adelson, proprietarii celui mai mare lanț de cazinouri din lume care ulterior au devenit si prieteni apropiați ai artistului, cântăreața Vanessa Williams cu care Bogdan a colaborat intr-o
producție Cirque du Soleil numită One Night for One Drop si lista poate continua.
Bogdan a apărut pe prima pagina a revistelor VIP si Luxury Las Vegas Magazine, a fost nominalizat Personalitatea Anului 2013 la secțiunea Arta de către Academia Europeana Hubners Who is Who și a fost invitat special al
canalelor de televiziune FOX News si Channel 3.
Dupa 8 ani de concerte, recitaluri si producție media in SUA Bogdan s-a reîntors în țară și va lansa al patrulea album intitulat “Chronos – The Master of Time” în Brașov.

Concertul este un eveniment cu covor roșu și șampanie organizatorii dorind sa ofere un tratament deosebit publicului in cadrul sesiunii de autografe si fotografii oficiale de la finalul serii.

Experiența spectatorilor va fi fabuloasă grație îmbinării originale a mai multor arte (muzică, proiecții video, joc de lumini), in stilul mega producțiilor de pe scenele Las Vegas-ului.

Data: 11 aprilie 2024 ; ora: 18,30; locația: Hotel Kronwell, Brașov

Forumul Economic România-Republica Moldova

Forumul Economic România-Republica Moldova 1886 1417


În  contextul defășurării lucrărilor celei de-a XII-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică dintre România și R. Moldova, acțiune prezidată de miniștrii economiei din cele două state, Ștefan-Radu Oprea și Dumitru Alaiba, la București, se va organiza
FORUMUL ECONOMIC ROMÂNIA-REPUBLICA MOLDOVA.

Cu scopul consolidării statutului României de prim partener comercial al R.Moldova, al diversificării exporturilor noastre pe aceasta piață și multiplicării investițiilor reciproce, ne face plăcere să vă adresăm invitația de a participa la acest eveniment de afaceri.

Programul detaliat al acțiunii va fi transmis în perioada imediat următoare.

Pentru detalii și înscriere , persoanele de contact din cadrul Departamentului de Comeț Exterior sunt: marcel.stancu@dce.gov.ro, clementina. ion@dce.gov. ro, cristian. dobrin@dce.gov. ro

Data: 9 Aprilie 2024;  ora: 14,00; Locația: sediul Parlamentului României, sala Constantin Stere

Material primit prin amabilitatea Doamnei Clementina ION – Director Department for Foreign Trade
ROMANIAN AGENCY FOR INVESTMENTS AND FOREIGN TRADE
E mail: clementina.ion@dce.gov.ro

COSMETICS BEAUTY HAIR – 2024

COSMETICS BEAUTY HAIR – 2024 1477 1181


Romexpo în colaborare în colaborare cu Camerele de Comerț si Industrie din Romania, organizează:
COSMETICS BEAUTY HAIR
Expoziție internațională de produse și echipamente pentru cosmetică, îngrijire corporală și coafură, 19 – 22 septembrie 2024, Pavilion B1

Tematica variată a expoziției acoperă fiecare sector al industriei cosmeticelor, reunind în cadrul expoziției producători, importatori și distribuitori de produse, echipamente și mobilier pentru cosmetică, îngrijire corporală și coafură.
• COSMETICS BEAUTY HAIR reprezintă oportunitatea de a întâlni noi clienți, parteneri de afaceri, clienții actuali și potențiali, lideri de opinie, într-un cadru necesar dialogului de business și într-un mediu profesionist.
• Prin organizarea expoziției COSMETICS BEAUTY HAIR, Romexpo și partenerii săi sprijină și promovează mediul de afaceri din România, susținând astfel companiile și politicile de dezvoltare ale acestora.

Încurajăm toate firmele din domeniu să-și creeze strategia de participare la COSMETICS BEAUTY HAIR 2024, aceasta reprezentând cea mai eficace variantă de promovare a produselor și serviciilor din domeniu, într-un cadru profesionist.

Contact

Mihaela COSTENIUC – Coordonator Proiect

0749 275 222

mihaela.costeniuc@romexpo.ro

Prânz-dezbatere cu Michael Hager

Prânz-dezbatere cu Michael Hager 1478 1182

Investors Day, BT Stup București

Investors Day, BT Stup București 1476 984
Vă informăm despre desfășurarea celei de-a 6-a ediție a evenimentului: Investors Day, locul unde se vor sărbători atât inovația, tehnologia cât și  posibilităților nemărginite pe care acestea le oferă.

Fie că ești un pasionat al industriei, un antreprenor în devenire sau pur și simplu cineva cu o minte curioasă dornică să învețe mai multe, acest eveniment are ceva pentru tine.

Iată la ce vă puteți aștepta:
• Interacționezi cu fondatori vizionari de startup-uri care depășesc granițele tehnologiei în diverse sectoare
• Obțineți informații despre cele mai bune practici și provocările cu care se confruntă startup-urile tehnologice în extinderea soluției de deep tech
• Conectează-te cu persoane care îți împărtășesc pasiunea pentru inovare și care se angajează să modeleze viitorul tehnologiei.

Data: 27 mai 2024; ora: 17,00; locația: BT Stup București, Calea Şerban Vodă 206 – 218

Expoalimentaria 2024

Expoalimentaria 2024 1477 1181

Expoalimentaria este  cel mai important târg de alimente și băuturi din America Latină, fiind platforma de afaceri folosită ca punct de întâlnire pentru operatorii cheie de distribuție, retail, horeca și canal specializat pe piața națională și internațională.

Confirmarea participării se face accesând butonul de mai jos:

Material primit prin amabilitatea Embassy of Peru
Maior Gheorghe Sontu 10-12, 3rd floor, apt. 10
Bucharest, district 1, postal code 014031
Romania
Tel. +40-21-211 1816/19
Fax: +40-21-211 1818
embajadaperu@embajadaperu.ro
www.embajadaperu.ro

ReBuild Ukraine:Health&Rehabilitation, Warsaw, June 24-25, 2024 – International exhibition-conference

ReBuild Ukraine:Health&Rehabilitation, Warsaw, June 24-25, 2024 – International exhibition-conference 1477 1182

Vă prezentăm oferta firmei din Ucraina, Premier Expo pentru firmele românești potential interesate în a participa la expozitia/conferinta “ReBuild Ukraine:Health&Rehabilitation” (https://rebuildukraine-health.in.ua), care va avea loc la Varsovia, în perioada 24-25 iunie 2024 – în cel mai mare centru expositional din Varșovia – Expo XXI (Ui. Pradzynskiego 12/14, 01-222 Warsaw, Poland – https://expoxxi.pl).

Obiectivul ReBuild Ukraine: Health & Rehabilitation este de a facilita atragerea de mijloace financiare internaționale, resurse pentru tratamentul și reabilitarea militarilor și civililor ucraineni afectați de agresiunea militară rusă, precum restabilirea capitalului uman, crearea unei societăți incluzive și fără bariere și reconstrucția.
Organizatorul, Premier Expo, are 23 de ani de experiență în organizarea de târguri și conferințe internaționale. Evenimentul va fi o continuare a expozițiilor de succes – ReBuild Ukraine și ReBuild Ukraine powered by Energy care au avut loc în februarie și noiembrie 2023 la Varșovia și a implicat peste 500 de organizații guvernamentale și neguvernamentale din 47 de țări.
Proiectul de program al evenimentului:
• Prezentarea Pavilionul național al Ucrainei – „Ucraina și proiectele sale de recuperare medicală”. Pavilionul va prezenta centrele de reabilitare, proiectele de reabilitare, comunitățile teritoriale ucrainene, spitalele și întreprinderile municipale non-profit, proiectele de viață fără bariere;
• Expunerea echipamentelor, tehnologiilor și soluțiilor medicale ucrainene;
• Expoziția producătorilor internaționali și a pavilioanelor naționale. Următoarele țări au fost invitate să participecu pavilioane naționale: Austria, Cehia, Danemarca, Germania, Finlanda, Franța și Suedia;
• Maraton de proiecte de reabilitare, restaurare și reconstrucție a infrastructurii medicale, viață fără bariere;
• Briefing de presă interguvernamental al reprezentanților Ucrainei, UE și altor țări.
• Conferința „Recuperarea capitalului uman al Ucrainei” cu un panel separat despre sănătatea mintală, organizat de fondul Olenei Zelenska;
• Panell-uri de conferință despre viața fără bariere.

Material primit prin amabilitatea Domnului Ștefan POROJAN, ministru consilier, Biroul de Promovare Comercial-Economică Varșovia, Ambasada României din Republica Polonă
Adresa: Ul. Fr.Chopina 10, 00-559 Warszawa
Tel: +48 22 628 3000
Mobil: +48 538 397 384
E-mail: varsovia.economic@mae.ro sau
stefan.porojan@dce.gov.ro
Website: http://varsovia.mae.ro

Forum International de Afaceri, Timișoara

Forum International de Afaceri, Timișoara 1172 878
CCIA Timiș vă invită să participați la cel mai mare  eveniment de business din sistemul cameral românesc și european – Forumul Internațional de Afaceri.

Evenimentul va crea un spațiu de networking ale cărui obiective urmărescstimularea și valorificarea inițiativelor de afaceri intraeuropene, într-un context dereștere economică și deschidere către investiții și proiecte intra europene.

Vor avea loc întâlniri B2B organizate pe țări care vor oferi posibilitatea de a purtadiscuții aplicate cu potențiali parteneri de afaceri.

Sectoarele economice vizate sunt: energie, agricultură și industrie alimentară, IT&C, mobilă, industrie, altele.

La Forum vor participa companii reprezentative din Județul Timiș și din România,Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia și Bosnia și Herțegovina, președinți de camerede comerț, diplomați, oficiali guvernamentali.

Limba oficială a evenimentului este engleza.

Data: 9 – 10 mai 2024; locația: Timișoara, Centrul Regional de Afaceri, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22

Companiile brașovene interesate să participe la eveniment vor transmite confirmarea la CCI Brașov, Departament Marketing&PR, e-mail: afrodita.malureanu@ccibv.ro.

Termen limită de înregistare a participării: 12 aprilie 2024

Taxa de participare: 100 euro + TVA (firme membre CCIAT) și 150 euro + TVA (firme nemembre CCIAT)